Oppmelding av lag 2021

Postet av Ottestad IL - Fotball den 21. Des 2020

Det nærmer seg frist for påmelding til seriespill i ungdomsfotballen, og vi ber om at lagene melder inn sine ønsker til klubben innen hhv. 10. januar og 20. januar. Her finner du mer info om hvordan.

Vi ber om at hver årgang (jente/gutt) i Ottestad IL fotball melder på sine lag samlet. En person i laget tar ansvar for oppmelding. Ta kontakt med sportslig ledelse i klubben hvis det er usikkerhet rundt antall lag, nivå eller andre spørsmål. Kontaktinfo: http://fotball.ottestadil.no/p/51635/sportslig-utvalg.

Se skjema for innmelding nederst på siden.

Følgende lag er påmeldt per 18.12.: Damer 2.div og 4.div, Herrer 4.div og to lag i 6.div, J15 1.div og 2.div.

For lagene i barnefotballen blir det invitert til et møte i uke 7 der oppmelding av lag diskuteres.

Frister for oppmelding (inn til klubben):

• 10. januar: Senior, JG19, G16, JG15, G14
  • 20. januar: J14, JG13
  • 1. mars: barnefotballen JG12 og yngre

Skjema for innmelding:

(Foto fra Dame- og jentefotballen sin facebookside)

Tusen takk for gaven!

Postet av Ottestad IL - Fotball den 14. Des 2020

Ottestad IL fotball sin førjulsspleis samlet 17.000 kr, tusen takk til alle som har gitt penger! De innsamlede pengegavene vil gå til drift av barne- og ungdomsfotballen i Ottestad, som erstatning for bortfall av årets julekalender.

Det er trukket tre heldige vinnere av gavekort på Coop: Kjersti Skogen, Mari Petershagen og Ola Bjørlo Strande. Gavekortene har verdi på 300 kr og er donert av Coop Extra på Vikasenteret.

Velkommen til Sulland Cup 3.-4. oktober

Postet av Ottestad IL - Fotball den 10. Sep 2020

Velkommen til fotballturnering for 6- og 7-åringer i Ottestad 3.-4. oktober!

Sulland Cup er en treerturnering som arrangeres for jenter og gutter født 2013 og 2014.

Vennlig hilsen Ottestad IL fotball

Cupansvarlig Bjarne Kise | bjarne@ottestadil.no | 900 43 814 (praktisk info, kampoppsett)

Daglig leder Mari Blokhus Nordtun | mari@ottestadil.no | 97173106 (påmelding og betaling)

Hovedbanen stengt i dag og morgen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 13. Jul 2020

Hovedbanen i idrettsparken stenges i dag mandag 13. og frem til klokka 17 i morgen på grunn av reparasjon og maling av løpebanen. Malearbeidene er ferdig i 17-tiden, og etter dette må den tørke i et døgn. Da er det viktig at ingen går der eller at baller havner ute på løpedekket.

Søker instruktører til fotballskolen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 24. Jun 2020

Vil du være instruktør på TINE Ottestad fotballskole? 10.-14. august 2020 i idrettsparken.

Da kan du sende en søknad her (klikk på lenken)

For å være instruktør, må du ha fylt 13 år og ha spilt fotball i noen år. I tillegg må du like å være sammen med barn og være innstilt på å jobbe selvstendig.

Alle får svar innen 15. juli.

Påmeldingen til årets fotballskole er åpen!

Postet av Ottestad IL - Fotball den 8. Jun 2020

Velkommen til TINE Ottestad fotballskole 10.-14. august i Ottestad Idrettspark!

Vi tilbyr følgende:

• 5 dager fotballskole for gutter og jenter født mellom 2008 og 2013
  • Sunn lunsj og frisk frukt hver dag
  • Tine t-skjorte og bag/sekk
  • Masse aktivitet og godt samvær

Deltagere deles inn i grupper etter alder med ca. 12 i hver gruppe og to instruktører per gruppe. Aktivitetene organiseres på ulike stasjoner, her får man øve på skudd, føring, pasning, teknikk, spill, ballkontroll, målvakt og hinderløype.

Vi gjør tilpasninger for å sørge for godt smittevern gjennom ekstra renhold, håndvask, gruppestørrelser og trygg matservering.

Skolen er åpen fra kl. 08.00-15.00, kjernetid mellom 09-00-14.00. Oppstart første dag kl. 08.00.

Påmeldingsfrist: 15. juli

Kiosken er åpen - velkommen!

Postet av Ottestad IL - Fotball den 18. Mai 2020

Mandag 25. mai åpnes kiosken i idrettsparken, vi holder åpent mandag til torsdag klokken 17-20.30.

Vi håper at du vil legge turen innom parken for en kaffe og vaffel. Det er satt frem benker og vi sørger for god hygiene både i kiosken og på uteplassen.

Kioskinntektene er viktige for driften av fotballgruppa, så ved å handle i fotballkiosken støtter du samtidig en god sak.

Priser og vareutvalg finner du på Vipps# 113541 (Ottestad IL fotball kiosk)

Velkommen på kaffe i idrettsparken!

Oppdaterte koronavettregler for OIL fotball

Postet av Ottestad IL - Fotball den 13. Mai 2020

Torsdag 7. mai kom det nye retningslinjer for idrettsaktivitet fra regjeringen. Det innebærer ikke merkbare endringer; treningene må fortsatt organiseres med god avstand (nå 1 meter) og hygiene (vask av hender og idrettsutstyr), men man kan trene med grupper på 20 personer istedenfor grupper på 5 og 5. Og det kan være opptil 50 personer på en 11erbane.

Keepere: Maks to spillere (keepere) per gruppe (+ eventuell keepertrener) kan ta på ballene gjennom hele økta, gitt at de bruker egne keeperhansker.

Se oppdatert info hos NFF

Som klubb har vi valgt å fjerne halvtimes-bufferen mellom treninger. Så lenge alle lag tar hensyn og venter med å gå på banen til forrige lag har gått av banen, skal det gå fint. Og det er ikke krav om bruk av vanter.

Vi hadde håpet at det ville komme signaler om noe mer «normal» treningsaktivitet i veilederen som kom mandag 11. mai, men her kom det dessverre ikke noe nytt.  Se helsenorge.no.

Til sist vil vi rette en takk til trenere, lagledere og utøvere som er tålmodige og kreative med gjennomføring av «korona-treninger»!

Hilsen administrasjonen og fotballstyret

Snittalder på under 20 da Kolbu ble slått

Postet av Ottestad IL - Fotball den 8. Mar 2020

UNG TROPP: Martin Hansson (t.v), William Karlsen (i midten) og Trym G. Moløkken var tre i den unge troppen som lørdag slo Kolbu.

Ottestad - Kolbu KK 5-3 (2-0)

Siste test før NM-kvaliken mot Lillehammer kom hjemme mot Kolbu KK lørdag formiddag. Elleveren som startet holdt faktisk en snittalder på 19,6 år!

Bakgrunnen for den unge elleveren var et par eldre forfall. To av de tre eldste i troppen, Erik Hulleberg (26) og Emil Øverhaug (28) manglet begge, mens troppens eldste Lars Palfi (30) kom inn til pause.

Følgende 11 startet for oss: Isak Tørring (17), Martin Hansson (18), William Karlsen (19), Mads Miguel Nylende (19), Luca Sveen (19), Jonas Løkken (19), Martin Snildal Nygård (20), Vebjørn Strandlie (20), Kristian Aasen (21), Kristian Bessesen (21), Marcus de Flon (23).

I tillegg spilte: Trym Gammelmo Moløkken (19), Markus Grubben (21), Truls Brohjem (23) og Lars Palfi (30),

Det unge laget leverte varene mot divisjonskollega Kolbu KK. Det tok noen minutter før kampen fikk satt seg, men etter det leverte guttene god fotball på Hias. Kaptein og eldstemann Marcus de Flon åpnet scoringsballet.

Kristian Bessesen doblet ledelsen med et godt skudd og sørget med det for 2-0 halvveis. Vi var godt fornøyde med de første 45. Kampen ble spilt i vårt tempo og vi har ballen i store deler av omgangen.

Etter hvilen forsøker vi å gjenskape prestasjonen, men det viste seg å være litt vrient. Kolbu har også en mer offensiv tilnærming og gir oss bedre kamp. 2-1 kommer ganske kjapt. Vi har en dårligere periode, men vi er likevel hvasse offensivt.

Innbytter Trym Gammelmo Moløkken (19) er frampå og sørger for 3-1. Kolbu reduserer nok en gang på en gavepakke fra oss. 4-2 kommer etter et vakkert angrep. William Karlsen drar seg nesten inn i mål før han serverer Moløkken på blank kasse.

Kolbu svarer nok en gang. Thore Ulstein er målscorer for gjestene med en kontant avslutning ned i hjørnet. Men Moløkken var ikke ferdigscoret for dagen og satte sitt tredje med pannebrasken på en dødball. Hattrick der altså!

Takk til Kolbu for treningskampen og lykke til framover!

Kolbus referat fra kampen kan du lese her.

21 mål på fire kamper

Dette var vår fjerde treningskamp i vinter. Alle fire er vunnet og det er scoret minst fem mål i samtlige. Litt voldsomt. Totalt står vi med 21 scorede mål og 9 innslupne.

• HamKam G19 5-4
  • Engerdal 6-1
  • Furnes 5-1
  • Kolbu KK 5-3

Søndag braker det løs med NM-kvalik mot Lillehammer på Stampesletta. Laget reiser med buss og det er mulig for supportere å være med. Meld oss på Facebook hvis du vil være med på tur.

Kampreferat: Ottestad - Furnes 5-1

Postet av Ottestad IL - Fotball den 25. Feb 2020

SCORET: Trym Gammelmo Moløkken scoret sitt første mål for A-laget mot Furnes.

Ottestad - Furnes 5-1 (2-1)

For tredje strake gang i vinter scoret A-laget fem mål eller mer i en treningskamp.

Og det er bare tre treningskamper som er spilt.

Nabo og divisjonskollega Furnes gjestet Hias mandag kveld. Furnes endte i likhet med oss på 6. plass i fjor. Siden serieslutt har de grønnkledde fått inn flere etablerte spillere deriblant de tidligere juniortrenerne i Ottestad John Anders Rise og Truls Jevne Hagen.

Dødball-mål

Der vi kom fra en treningskamp hvor vi dominerte fra start til slutt, fikk vi tøffere motstand fra første sekund denne mandagen.

Grunnspillet fløt ikke så bra som ønskelig, selv om vi hadde klart mest ball før pause. Tidvis spiller vi alt for oppjaget. Flere dårlige valg førte til unødvendige balltap. Furnes fikk flere dødballer, men det var de gulkledde som slo til på dødball først.

Marcus de Flon raget høyest på en presis Luca Sveen-corner. 1-0.

Noen minutter senere fikk vi smake egen medisin da nevnte Rise utlignet på samme vis.

Trym Moløkken ga oss på ny ledelsen da han styrte inn et innlegg fra Lars Palfi. Vi skal være så ærlige å si at Moløkken nok var offside-plassert.

Denne ble kvittert ut like etterpå. Et flott angrep endte med at Moløkken chippet inn 3-1. Denne gangen ble han avblåst, men denne gang så han ut til å være på rett side.

Målkåt de Flon

I 2. omgang er det Furnes som er best fra start. Selv om de grønnkledde styrte, kjemper vi oss tilbake og i en timutters periode er det vi som styrer.

3-1 sitter på en overgang. Det går fort i lengderetningen og Lars Palfi satte 3-1 sikkert. 4-1 satte Marcus de Flon fra distanse etter å ha blitt satt flott opp i mellomrommet.

Furnes eier ballen den siste halvtimen og det mest foregår inne på vår banehalvdel. Vi blir litt for ivrige etter flere mål og sekvensene med ballen i laget blir for korte. Det som derimot er gledelig er at gjestene ikke skaper noen store sjanser selv om de har ballen.

Helt på tampen får vi en 2 vs 1-situasjon. Palfi satte opp innbytter Markus Grubben som satte sitt første mål i gult og svart.

Alt i alt må vi være fornøyde med å slå en divisjonskollega med fire mål. Selv om det var flere ting vi ikke var fornøyde med, må vi nok en gang si oss fornøyde med fem mål.

16 mål på tre treningskamper er meget bra. Vi har angrepet på flere måter og målene har kommet på ulikt vis. Bra.

Det at vi slipper motstanderen til så få sjanser er også svært gledelig. Selv om det ikke føles så bra, har vi tidvis god kontroll selv om ballen er hos motstanderen.

Nå venter to treningsuker før vi skal måle oss mot Kolbu lørdag 7. mars. Det blir siste oppkjøringskamp før NM-kvaliken mot Lillehammer FK søndag 15. mars.

Kampfakta:

Mål: 1-0 Marcus de Flon, 1-1 John Anders Rise, 2-1 Trym Gammelmo Moløkken, 3-1 Lars Palfi, 4-1 Marcus de Flon, 5-1 Markus Grubben Sætermoen.

Følgende spilte: Vebjørn Strandlie - Erik Hulleberg, Martin Snildal, Kristian Aasen, Isak Tørring, Martin Hansson, Truls Brohjem, Luca Sveen, Jonas Løkken, Marcus de Flon, Emil Øverhaug, Lars Palfi, Trym G. Moløkken, Mads Miguel Nylende, Kristian Bessesen, Markus Grubben.

Målene renner inn i treningskampene

Postet av Ottestad IL - Fotball den 18. Feb 2020

SCORET: Jonas Løkken (t.v) og Luca Sveen scoret begge mot Engerdal.

Ottestad - Engerdal 6-1 (1-0)

Det ble nok en gang målrikt da A-laget spilte sin andre treningskamp for året.

Engerdal var Valentines-daten vår fredag kveld.

Men det spørs om gjestene er enige at daten var vellykket. For guttene våre tok kommandoen fra første sekund og satte kampen i ønsket tempo.

Første byttet kom allerede etter fem minutter da Emil Øverhaug tråkket over. Gjennom de første 45 styrte de gulkledde det meste av det som skjedde, selv om de store farlighetene uteble.

Det som var fint å se var at gjestene ikke slapp til noe som helst. Etter cirka en halvtime ble Engerdal straffet for sine feil. Lars Palfi kom seg til dødlinja og i boksen sto det gule i kø. Jonas Løkken var andremann i køa og bredsidet inn ledermålet.

Dominansen økte bare etter hvilen. Mads Miguel ble felt og Luca Sveen var sikker fra straffemerket.

Midtbanen skulle levere flere mål denne fredagskvelden. Nok en gang sto Palfi for forarbeidet. Alene foran mål var Marcus de Flon sikker. Samme mann satte sitt andre for kvelden noe senere da han scoret med venstrebeinet.

En corner noen minutter før slutt ga en ny scoring. Denne gangen var det junior Isak Tørring som raget høyest i feltet og headet inn sitt første A-lagssmål.

På overtid vartet Engerdal opp med sitt beste angrep for kampen og det endte også med scoring på deres første store sjanse.

Vi rakk å sette enda en scoring på tampen da Luca Sveen fikk vist fram skuddfoten.

Alt i alt en god treningskamp mot en avdelingskollega. Spesielt offensivt har det vært mye bra den siste uka. 11 mål på 180 minutter taler egentlig for seg selv.

Bakover var det mye rusk spesielt mot HamKam. Mot Engerdal var fokuset langt bedre pluss at utfordringene var litt flere mot de grønnhvite.

Takk til dommer Jan Ole Skinnehaugen og Engerdal for kampen!

Følgende spilte mot Engerdal: Vebjørn Strandlie - Markus Grubben, Erik Hulleberg, Isak Tørring, Kristian Aasen, Truls Brohjem, Emil Øverhaug, Luca Sveen, Marcus de Flon, Jonas Løkken, Lars Palfi, Trym Moløkken, Kristian Bessesen, Mads Miguel Nylende.

Mandag er det ny treningskamp på Hias. Da kommer en avdelingskollega på besøk, nemlig Furnes. Kampstart er 20.00.

Seier og målbonanza i første treningskamp

Postet av Ottestad IL - Fotball den 11. Feb 2020

Det ble en aldri så liten målfest da A-laget møtte HamKam-juniorene til årets første treningskamp.

5-4 endte det til slutt etter scoring i kampens siste sekund av debutant Luca Sveen.

Før det hadde tatt litt tid før målene rant inn i begge ender.

Kampens første kommer en drøy halvtime. Jonas Løkken fant Sander Deglum som var sikker alene med keeper. Minutter etterpå svarte gjestene. Det resultatet sto seg til pause.

Ti minutter etter hvilen var nevnte Deglum fram på igjen og skjøt Ottestad i ledelsen. Nok en gang svarte Kamma, denne gangen ved Ottestad-gutten Ole Magnus Kvernvolden.

Etter 65 minutter tok Ottestad ledelsen for tredje gang. Ingen plukket opp comeback-kid Emil Øverhaug i feltet etter et hjørnespark. Fra fem meter stanget han ballen i mål.

Men nok en gang skulle ikke ledelsen vare lenge. Og nok en gang var det en Ottestad-gutt som utlignet for de grønnhvite da Andreas Strandlie fant veien til nettmaskene.

Nå var det på tide at også HamKam fikk smake litt av sine egne. Og det gjorde de da HamKam-gutten Mads Miguel Nylende banket ballen opp i netttaket i sin første kamp i gult. Tre minutter før fulltid svarte gjestene. Nok en gang ved A. Strandlie.

På overtid satte Luca Sveen et frispark direkte i mål. Denne gangen var det ikke igjen noe tid å svare på for Kamma. Dermed endte det 5-4.

Alt i alt en godkjent treningskamp fra vår side. Fem mål skal vi ikke kimse av, samtidig er det ikke bra nok å slippe inn fire.

Alle 17 i kamptroppen fikk bra med spilletid.

Godt var det uansett å komme i gang med kamper, en drøy måned før NM-kvaliken mot Lillehammer.

Allerede fredag er det ny treningskamp på Hias. Da kommer avdelingskollega Engerdal på besøk.

Her kan du lese HamKams referat fra HamKam.

Følgende spilte:
Vebjørn Strandlie, Kasper Okon (a-lagsdebut), Martin Hansson, Markus Grubben, Erik Hulleberg, Isak Tørring, Kristian Aasen, Kristian Bessesen, Truls Brohjem, Luca Sveen, Martin Snildal Nygård, Jonas Løkken, Emil Øverhaug, Lars Palfi, William Karlsen, Sander Deglum, Mads Miguel Nylende.

Ny dommeransvarlig

Postet av Ottestad IL - Fotball den 10. Feb 2020

Vi ønsker Ivan Zhukov velkommen som ny dommeransvarlig i OIL fotball!

Ivan er 22 år og kommer fra Vågå, dit han kom flyttende som 11-åring fra Russland. Nå studerer Ivan økonomi på Høgskolen i Innlandet etter å ha blitt ferdig med en bachelor i organisasjon og ledelse på Lillehammer.

Ivan har vært aktiv dommer siden 2013. Han har vært hoveddommer i 5 divisjon, men har nylig fått prøve seg som dommer i treningskamp for 3. divisjonslag. Han har ambisjoner om å jobbe seg oppover i divisjonene. Ivan fortsetter å dømme for Vågå, men har tilbudt seg å bidra med opplæring og veiledning av klubbdommere i OIL.

Dette sier Ivan selv om sin rolle som dommeransvarlig: «Som dommeransvarlige blir hovedfokuset mitt å vise de unge klubbmedlemmene hva fotballdømming har å by på. Hovedoppgavene vil være å drive opplæring, veilede og være til stede på feltet for klubbens unge dommere. Jeg vil også ha ansvaret for klubbens dommeroppsett.»

Spillerutvikler i ungdomsfotballen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 7. Feb 2020

Ane Nyløkken Helseth, assistenttrener og spiller på A-lag Damer, har nå i tillegg fått en rolle som spillerutvikler i ungdomsjentefotballen i klubben. Ane startet sin karriere i Ottestad, men gikk allerede som 13-åring til Fart og norsk toppfotball. Ane går nå på idrettsstudie på Høgskolen i Innlandet (Elverum) med fordypning i fotball og trenerrollen. Med Ane får OIL fotball en usedvanlig god og spennende kapasitet! For mer detaljer om spillerutviklerrollen, se spillerutviklerinstruks og presentasjon Ane ga på informasjonsmøtet den 4. februar om dette.

Godt i gang med sesongoppkjøringen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 31. Jan 2020

Vi er kommet én måned inn i det nye året og A-lag herrer er godt i gang med sesongoppkjøringen.

Det ble et skifte på trenersiden i fjor høst da Simen Arnesen og Amund Berge takket for seg etter tre år bak lederspakene.

Det nye trenerteamet med Lars Hulleberg og Ulf Vidar Aasen kom inn i november og har siden jobbet for å få mest mulig på plass inn mot den nye sesongen.

Det ble gjennomført seks fotballøkter på tampen av 2019, før man nå har lagt bak seg fire gode treningsuker i 2020.

Følg oss på sosiale medier!

Instagram, Facebook eller Twitter!

Hias har aldri vært mer behagelig i januar måned. Foreløpig er det bare en økt som er gjennomført i minusgrader. Og selv om dekket på Hias synger på siste verset, har nedbør gjort underlaget mer behagelig for våre spillere.

Alle brikker er ikke helt på plass, men det meste rundt spillerstallen er nå klart. Det vi kan si om stallen er at det er en ung og sulten stall som skal representere OIL denne sesongen. Flesteparten har en fartstid i klubben fra før. Samtidig har et par nye kommet inn og noen forsvunnet ut.

Treningskamper

Laget skal ut i fire treningskamper før alvoret starter med første runde i NM-kvalifiseringen mot Lillehammer søndag 15. mars.

Mandag 10. febOILHamKam 2Hias
Fredag 14. febOILEngerdalHias
Mandag 24. febOILFurnesHias
Lørdag 7. marsOILKolbu/KkHias

Går man seirende ut av kvalifiseringen mot Lillehammer venter en ny kvalifiseringsrunde. Oppsettet til denne kommer mandag 23. mars.

Seriestart hjemme

Nytt av året er at det bare er en avdeling i 4. divisjon hos Indre Østland fotballkrets.

Antall lag på det nivået er nesten blitt halvert. 24 lag var fordelt på to avdelinger i 2019. I 2020 er det bare én avdeling med 14 lag.