Laget: Strandlie – Lie, Aasen, Krogstad, Sæbø Dybvad – Hansen, Løkken – Roseth, Hulleberg, Palfi – Nerheim

Rodvang for Sæbø Dybvad (75)

Aasen for Hulleberg (82)

Arnesen for Nerheim (87)

Trysil borte. En kamp jeg så etter med en gang terminlisten kom. Skrekkblandet fryd. Man vet det blir harde taklinger, trøkk, tett og jevnt.

I garderoben la vi press på gutta. Vi må ha med oss noe. Dette må dere tåle, ble det sagt. Heldigvis hadde det regnet noen dråper over Trysil stadion. En noe ujevn men fullt spillbar gressbane ble noen nyanser mykere som følge av nedbøren. Ottestad tok kommandoen fra start. Guttene var flinke til å variere og allerede etter fire minutter satt ballen i garnet bak Trysils sisteskanse. Flotte kombinasjoner gjorde at Nerheim kunne stikke igjennom Hulleberg (!). Eriko fikk noe ugunstig vinkel, men satte ballen i nærmeste hjørnet. Selv om det ikke bør karakteriseres som en tabbe, er vel alle skjønt enige om at keeperhjørnet burde være stengt. Uansett 1-0. Vi kontrollerer videre. Etter ca 20 minutter blir Nerheim frispilt og spiller uselvisk inn foran mål til Palfi. Der skulle det ha stått 2-0. Åtte minutter senere skulle det allikevel bli 2-0 signert Nerheim.

Som vanlig har vi en periode hvor vi slukner. I den perioden reduserer Trysil. Dagens Trysling, Galten, spaserer forbi tre-fire Ottestad-spillere. Han sender i veien et skudd, ikke et spesielt godt et, som går over Strandlie, treffer stanga og spretter ut i feltet til en rødkledd spiller. 2-1 altså. De siste 20 av føreste omgang slutter vi å gjøre det vi var blitt enige om på forhånd. Guttene gjør dårlige vurderinger både med og uten ball. Vi er noe heldige som ikke får en til i fleisen. Vi tar med oss en knepen ledelse inn i garderoben.

I pausen blir vi enige om å forsterke det vi har vært gode på. Hvorfor har bevegelsen stoppet opp. Hvorfor har vi sluttet å være aggressive. Samtlige Oilers-gutter er enige. Vi må opp!

Det tar to minutter før Mattis vender av en Trysilstopper på ca 25-30 meter og skyter i steget. Knallhardt i nettaket! En klassescoring som kom på et meget gunstig tidspunkt. Det blir mange dueller og vi taper en del andre baller i perioden etter målet. Vi skulle igjen plukke ballen ut av eget garn. Etter ca 62 minutter kriger Trysil inn målet som gjorde trenerteamet urolig. Igjen. Alt for enkelt.

Løvås hadde enkle instrukser. Løp, dueller og smell til. Nettopp dette gjorde han da han fulgte opp en kontring hvor Palfi fyrte av fra skrå vinkel. Returen setter Løvås knallhardt i nettet på volley. Dette tar brodden av gjengen fra Trysil og Palfi setter inn dagens siste scoring på en god soloprestasjon.

Vi vinner 5-2 borte mot Trysil. Vi i teamet er veldig godt fornøyd. Ikke så fornøyd med måten vi slipper inn mål på, men veldig godt fornøyd med at vi skaper mye og scorer mange fine mål. Strandlie er trygg gjennom hele kampen, foruten ved scoringene. Han kan på ingen måte lastes alene, men vi vet at han har kapasitet til å rydde unna i begge situasjonene. Forsvarsfireren har spilt på seg bra med selvtillit. Sæbø Dybvad slet noen ganger med en dribleglad kar ute ved krittet, men tar oppgaven som venstreback på en god måte. Aasen og Krogstad fortsetter å ta skritt.

Kombinasjonene på midten sitter tidvis svært godt og gir oss sårt tiltrengt ro i den oppbyggende fasen av spillet. Roseth har virkelig grepet sjansen da han har fått den og leverer nok en god kamp. Palfi var tidvis opp i mot sitt beste offensivt og har nå også blitt bevisst på at han har et ansvar defensivt. Årsbeste fra Palfi, som gjør som han vil, hvis han vil. På topp i dag var Nerheim tilbake i godt gammelt slag. Kroppsspråket var godt og han jobbet og slet for laget selv når han ikke ”måtte”. Han kronet det hele med to pinner, hvor en av de virkelig holdt klasse. På søndag skal vi over Stangebrua og ta tabelltoppen fra HamKams nest beste.