Til fotballinteresserte gutter 17-, 18- og 19 år i Ottestad

Postet av Ottestad IL den 22. Des 2017

Bilderesultat for soccer t-shirts

Organisert idrett er den fritidsaktivitet som engasjerer flest ungdommer. Hva ungdomsidrett bør være er omstridt: Handler det først og fremst om rekruttering av eliteutøvere eller er det primære å utvikle gode treningsfelleskap for ungdom med ulike motiver for å trene?

Fotball åpner for et mangfold av opplevelser, og dreier seg om mye mer enn superdriblinger, kanonscoringer og høyest, sterkest og raskest. Garderobe-snakket, kameratskapet, samholdet og det sosiale nettverket man opplever i laget, klubben og i fotballmiljøet ellers, brenner seg fast i en fotballspillers minne og savnes langt mer enn egen – eller andres – streben etter å bli best den dagen skoa må legges på hylla.

Sittende styre i OIL Fotball er opptatt av at fotball skal være noe alle kan holde på med så lenge man ønsker. Hos OIL skal det være et tilbud som tillater alle å spille, uavhengig av ambisjon og ferdighetsnivå. Det vil si at det skal være rom for å spille ball med gutta og jentene, også etter at man har funnet noe viktigere i livet.

Samtidig har vi et klart uttalt mål om å drive spillerutvikling i klubben, dette for de som har ambisjoner om å prøve å ta ut sitt fulle potensiale. Det skal skje på spillerens premisser, men i henhold til klubbens retningslinjer. Riktige arenaer for dette besluttes i sportslig utvalg. Det vil være en lang vei å gå og vil ta lang tid, og det handler om å opprettholde lysten og iveren om det prestasjonsmessig går litt opp og ned. Den indre «driven» er egentlig den eneste gode variabelen her.

I en viss alder kan man bli karakterisert som spennende og som talent. For de som ikke opplever dette kan følelsen av å ikke ha det som skal til, raskt snike seg inn. Man kan da miste motivasjon for å fortsette satsingen mot å bli best mulig, eller glemme hvorfor man begynte å spille fotball – fotball handler om, når alt kommer til alt, å ha det gøy. Når man går på trening for å ha det gøy kan alt skje – for utviklingen fortsetter, for mange frem til man er 25-26 år. Både norsk og internasjonal fotball består av en mengde «late bloomers» - og gode holdninger og arbeidsmoral viser seg gang etter gang å slå «uttalte talenter» som mangler førstnevnte. La oss ta med at tippeligaen ikke bare består av sone, krets og aldersbestemte landslagsspillere, men også spillere som år etter år har jobbet med seg selv for å spille fast på 4.-, 3.- og 2. divisjonslaget i sin klubb for plutselig oppdage at de har blitt attraktive for tippeliga- og landslag.

Den 28. mai 1918 var 30 unge gutter i alderen 14 til 18 år samlet på en liten slette i «Kjonerudhagan» Det ble starten på «Bekkelagets Fotbaldlag» (senere slått sammen med Ottestad Ski til Ottestad Idrettslag). Det første styret ble valgt på dette møtet og hadde følgende sammensetning; Olaf Sjølie, formann, Birger Johnstad, sekretær, Andreas Bekkevold, kasserer og Vollert Johansen, materialforvalter – ingen av disse var den gang over 18 år.

I 2018 fyller vi hundre år. Vi vil ha blant de beste fasiliteter i kretsen å trene ved - både sommer og vinter. Vi ønsker å være en klubb som tar vare på både bredde og topp. Imidlertid ser vi at det aldersspennet som var drivkraften i fotballen for 100 år siden nå er i ferd med å falle fra. Vi inviterer derfor ALLE 17-, 18- og 19-årige gutter i OTTESTAD og OMEGN som kunne tenke seg å spille Juniorfotball for Ottestad IL fotball til et åpent møte hvor vi drøfter veien videre inn i 2018. Hvor legger vi ambisjonene for laget, hva gjør vi sammen gjennom 2018 for at fotballen skal være for alle, det den er ment å være – egenutvikling, felles moro, sammen om lagets mål.

Vel møtt til et hyggelig møte Tirsdag 09.01.2018 klokken 19.00! VIT AT VI VIL HA DERE MED!

Riktig God Jul og Godt Nytt År ønskes dere alle!

På vegne av Fotballstyret

Glenn Skjæret

Konstituert leder OIL Fotball


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.