Minneord

Postet av Ottestad IL den 19. Apr 2016

Med stor sorg mottok vi meldingen om at vårt særdeles engasjerte æresmedlem, Lillian Hulleberg, er gått bort.

Lillian ble født 18. mai 1935. Med sin kjære familie rundt seg, døde hun 80 år gammel den 7. april 2016. Ottestad idrettslag ønsker å takke for hennes livslange, enestående engasjement for klubben og idretten i Ottestad, både som aktiv utøver og frivillig gjennom et par «mannsaldre»!

I hennes ånd har familien valgt å gi pengegaven som ble innsamlet ved bisettelsen i Ottestad kirke torsdag 14. april, til Ottestad idrettslag. Hele kr 17.250 ble samlet inn, som etter familiens ønske skal gå til en lenge etterlengtet resultattavle i Parken. Tusen takk!

Æresmedlem Lillian Hulleberg

Lillian Hulleberg ble utnevnt til æresmedlem i Ottestad Idrettslag den 24. august 2002. Lillian Hulleberg fikk sitt æresmedlemskap for sin store innsats som aktiv håndballspiller på klubb- og kretslag og for stort administrativt arbeid i fotball- og håndballgruppa. Lillian var også en periode leder i håndballgruppa. Hun stilte alltid opp når det var spørsmål om dugnadshjelp.

Lillian ble født Ekern og hennes hjem på Hoberg var et samlingssted for idretten. Hennes onkler var alle svært aktive og på den måten kom hun tidlig i kontakt med idrettsaktiviteter. En annen sak som også samlet flere var at de på Hoberg klarte å gjemme unna en radio på låven under krigen, derfor ble det et samlingspunkt på flere måter.

Thorbjørn Ekern, en av hennes onkler, hadde med seg Alf Prøysen flere turer til Hoberg. En av de gangene skulle Lillian som 11 åring dekke bordet, men mora sa at borddekningen var feil. Imidlertid hadde Lillian laget sin egen regel for dette, så kommentaren fra henne var at ”da må jeg snu buksa”. Dermed lagde Prøysen ei vise om ”Jenta som hadde buksa bak fram” som finnes i hans visesamlinger.

Det var i håndball Lillian var aktiv, ikke bare på klubb- og kretslag, men hun var også med på bedriftshåndball. I 1955 ble hun som nevnt også leder for håndballgruppa i OIL.

Når det gjelder dugnader så har Lillian Hulleberg bidratt mer enn de fleste i Ottestad. Blant annet hadde hun draktvasken for A-laget i fotball i over 30 år, noe hun holdt på med helt til for 3-4 år siden. Mange vil nok kjenne henne som vaffelsteker på OILs fotballkamper. Og ingen har vel sett flere fotballkamper enn Lillian. En rask hoderegning så kommer vi over 2500 kamper siden hun som 10-11 åring så den første kampen. Dugnadene på kampene tiltok da Trond (sønnen) ble leder i fotballgruppa fra 1980. For å skape et miljø for trenere og dommere, så fikk han med seg ”vaffelstekeren”.

Lillian Hulleberg gjorde mer enn å steke vafler for fotballen. Hun var også oppmann for både pike- og damelaget i perioder. Mannen Jorulf var også engasjert i fotballaget, og når både sønnen Trond og datteren Trine var fotballspillere, så var det naturlig at Lillian også ble dratt med. For sin innsats ble Lillian i 1986 honorert med stipend fra fotballforbundet og tildelt NFFs Diplom som takk for fortjenestefullt arbeid innen fotballsporten. Samme året ble hun også tildelt Ottestad Idrettslags Bragdmerke for sin innsats i laget.

Vi vil savne Lillian dypt, og vi lyser fred over hennes minne.

På vegne av Ottestad idrettslag

Torfinn Kringlebotn
leder

Teksten om æresmedlem Lillian Hulleberg er basert på artikkelen som sto på trykk i Nærmiljøavisa Nr. 1, februar 2013, skrevet av Jan Kåre Botten.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.